fredag 9 juli 2010

Det är ljummet ute

Det är ljummet ute. När vi kom ut från bion väntade jag mig att det skulle vara kallt. Så som det oftast är när man varit på bio sent på kvällen. Men det var alldeles ljummet.

Så jag och A gick till Morfar Ginko, detta underbara ställe, tog ett glas till och pratade om filmen. Som var bra. Mycket bra. För en gångs skull fick en film med allt jag tyckte var viktigt i en bok, utan att det kändes korvstoppat.
Vi pratade om att åka ut till inspelningsplatsen på vår lediga dag på Seattleresan. Den ska ligga bara 45 minuter bort med bil.
Vi pratade om A's flytt. Vi pratade om att dricka vin på min balkong. Vi pratade om att gå ut på lördag.
Sen gick sista pendeln. Och jag tog tunnelbanan och hamnade bakom en kille som rökte körsbärstobak i pipa på vägen hem. Och mindes plötsligt, ni vet så där som man kan göra med dofter, den där sommaren för så länge sen när vi träffade några belgare som var ute och tågluffade, och hur vi alla, min kompis, belgarna och jag sov i min lilla vindsvåning och hängde så länge de var kvar i stan. För de rökte också körsbärstobak. och det var lite coolt, på den tiden.

Och det är fortfarande ljummet ute.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Ja tack till vampyrer =). Köpte faktiskt boken som True blood är baserad på igår. Filmen går här också kanske måste man gå och se den...

Antoinette sa...

Se filmen!
Är boken bra? Jag har hört att serien är bättre?

Amy Glaad sa...

Jag har läst de första 3 delarna nu på semestern. Nu vill jag läsa de andra oxå...