fredag 12 augusti 2011

Ekonomisk kris. På riktigt.

Jag var precis med om en fruktansvärt pinsam sak.

Ni vet när man är och handlar. Man plockar på sig och kommer så småningom fram till kassan. Lassar upp allt på bandet, ska betala... Och så går inte köpet igenom.

Det hände mig nu. Jag hade inga pengar. Pank. Snorpank.
Inte vet jag när det kommer in pengar heller. Jag väntar på skattepengarna, men de skulle kommit den här veckan. Jag har inte sett röken av dem, inte inne på min sida på skatteverket heller. Vete fan när de kommer. Jag väntar på att a-kassan ska kunna bestämma sig för att ge mig ersättning, men det verkar också ta tid, på grund av ett extra papper som skulle in om sjuklön.

Jag skjuter undan tanken på räkningarna som fortfarande inte är betalda, men det ser inte ljust ut just nu.
Jag vet ärligt talat inte om jag har råd att satsa på eget just nu. Kanske måste jag vänta ett år till och verkligen se till att spara ihop en buffert. Kanske måste jag ta nåt trist jobb som jag inte vill ha, så jag har råd att existera. Det kan ju också hända att jag skulle kunna få ett roligt jobb, i och för sig. Det vore väl det bästa just nu. Fast lite suger det med, för jag ville ju verkligen prova. Det är väl inget som säger att jag inte kan köra ändå, på fritiden, men det blir motigare.

Kan jag inte bara vinna på lotto eller nåt?!
Fast just det. Då måste man ha råd att köpa en lott.

5 kommentarer:

Maria sa...

Äh, fan vad jobbigt baby. Det ÄR tufft att ha eget företag, men till slut kommer du att lyckas!

Anna sa...

Usch, det är aldrig kul att oroa sig över ekonomin. Jag måste också fråga om det finns någon människa på planeten som på en gång lyckats skicka in rätt antal papper och alla intyg som a-kassan kräver?? Jag har då aldrig hört talas om det, de KRÅNGLAR ju alltid och ska ha en massa intyg hit och dit. Jag är glad att jag inte behöver ha med dem att göra just nu. Hoppas det löser sig snart för dig!
Kram

Antoinette sa...

Just nu känns det rätt tungt.
Jag är beredd att ta ett heltidsjobb och lägga företagsplanerna på is, bara det är bra betalt och jag slipper den här ekonomiska stressen!

Kira sa...

Ja du, jag är i samma sits så jag vet. Ligger back till och med. Ringde skatteverket i veckan men jag får inte mina pengar förrän i december. Tydligen var det för att jag blev momsregistrerad 2010. Ring och fråga.

Antoinette sa...

Skit.
Kanske ska fråga msn-killen, han jobbar ju på skatteverket. Nu är vi pratar i telefon och allt...