söndag 25 mars 2012

jag vill tro att det blir bra, att det löser sig till det bästa!

Jag har lite söndagsångest.
Eller nej, det har jag inte.
Jag har jobbångest. Mycket.
Jag skulle så gärna vilja ta den lätta vägen och ringa min doktor imorrn och be honom sjukskriva mig en vecka till. Men jag vet ju att det inte blir bättre av det. Då blir det bara mer ångest till nästa måndag. Inte värt. Bättre att ta tjuren vid hornen. Nu har jag det här jobbet, då får jag göra det bästa av situationen. Helt enkelt.

I påsk ska jag sätta mig med pappa och lägga upp en plan för hur jag ska söka jobb, som jag faktiskt vill ha, framöver. Jag har hittat några jobb i Platsbanken också. Ska söka som bara den, så får vi se vad livet ger mig. Och hålla isär jobb och fritid så mycket jag kan den här våren. Göra ett bra jobb när jag är på plats, skita i jobbet när jag inte är där.
Blunda, kliva ut och lita på att det löser sig till det bästa...

4 kommentarer:

Anna sa...

Vad himla bra ändå att du har din pappa som kan hjälpa dig med en plan, det är alltid fint att kunna bolla lite med någon som känner en väl och vet hur man funkar.

Maria sa...

Jag har ofta jobbångest (varje söndag!). I hate it, det är så himla jobbigt. Och jag har inte ens något att ha ångest över på jobbet nu. Jag vet också att så fort jag kommer dit och träffar mina trevliga kollegor och verkligen landar i mina arbetsuppgifter så känns det bra och jag har inget alls att ha ångest över. Varför är det så då? Kontentan är, det kommer att bli bra när du väl kommer dit! kram!

Anonym sa...

Ja, det brukar ju lösa sig i slutändan. Även om man inte tror det när man är i situationen! Skönt att du har någon att bolla med. Kram

Kattis sa...

Hej! Säger Grattis här också! :) Hoppas att du har en bra dag!