fredag 20 december 2013

Så jävla känslig hela tiden

Det är lite som att ha ständig PMS just nu. Jag bara gråter.för allt och jag vet inte varför. Jag gråter för att jag blir rörd, för att jag tänker för mycket, för att jag känner mig lite ensam och för.. allt.

Jag är less på att vara uppfuckad vad gäller relationer och nu tänker jag fan ta tag i det. På riktigt. Träffa nån är inte problemet, det är det som händer efteråt, när jag får känslor. Att jag blir så.. besatt.
Jag tänker pausa dejtingsidan. Orkar ändå inte dejta och blir mest beklämd av hela grejen. Kanske drar jag igång det igen så småningom, jag är inte mot det principiellt så, men jag behöver vila och bygga upp mig själv.
Jag vill må bra, både vad gäller det yttre och det inre. Jobba med självkänslan och hela relationsbiten. Köra hårt med Fit by Forty-biten. Träna och äta rätt för att det får mig att må bra. Se till att lyckas på jobbet, inte sabba för mig själv som jag alltid har en tendens att göra.
Förra året var mitt nyårslöfte att ligga mer. Det har jag gjort. I år kanske nyårslöftet kan vara att ge mig själv en chans att bli kär?

4 kommentarer:

Tina sa...

Blir till och från väldigt berörd av det du skriver i din blogg. Nu var det en sådan gång.

Trots att jag läst relativt regelbundet minns jag inte om du någonsin skrivit om du fått stöd från någon form av terapeut eller psykiatriker. Så med risk att jag slår in en öppen dörr kommer här några tankar och erfarenheter från min resa.

Jag har själv tagit mycket hjälp för att just hitta in till min egen 'kärna' eller stabilitet och till slut faktiskt lyckats.

Det tog många år (minst 7) och lite olika metoder men nu är det ett bättre och härligare liv. Och det blev stadigt bättre under resan även om det var jobbigt som bara den - det hände inte över en natt utan resultaten kom av ett stadigt nötande.

Har själv använt både konventionella metoder såsom KBT och okonventionella såsom en medial healer som jobbar på liknande sätt som Terry Evans och Lena Ranehag från Det Okända på TV, plus bla en mentor från Huma Nova, en 'business coach' och olika kroppsterapeuter inom Rosenterapi, Shiatsu och vanlig hederlig djupgående muskelmassage.

Jag tror personligen att kombinationen konventinell/okonventionell var det bästa för mig för jag har ett starkt intellekt. Och för att komma förbi 'hjärnan' och nå hjärtat och koppla ihop magen (intutionen) med huvudet behövdes lite udda grejer. Konventiella metoder handlar ju mycket om hjärnan. Men bearbetningen tror jag bör ske på fler plan för att bryta tankemönster, känslomönster och beteendemönster som inte längre gagnar oss.

Och visst, det har kostat multum och jag har fram till nyss haft låg lön och fått kämpa för att ha råd med allt detta men just att den här investeringen i mig själv nu skett har gjort att lönen ökat till en helt annan nivå sedan 2010.

Jag upplever att jag successivt skapat det liv jag vill ha. Utan att 'tvinga' mig utan genom att följa en process som jag upplevt har legat på ett högre plan, eller på fler plan, än min hjärna.

Sedan kunde jag absolut vara smalare, mer vältränad och säkert snyggare men det är en liten del i en helhet som är så himla bra. Och i somras träffade jag efter minst 15 års längtan en man med helt unika kvalitéer. Som jag kanske inte hade vågat ta emot innan min självkänsla räckte till en så bra man. Men nu gjorde den det.

Så stort lycka till med ditt 2014 och jobbet med dig själv - det ger resultat. Och hjäper till att skapa ditt nya liv. Ta hjälp, och då bara av de bästa!

Antoinette sa...

Tack snälla Tina för att du delar med dig!
Jo, jag har tröskat igenom mig själv några varv, både med psykosyntes och KBT, vilket är anledningen till att jag ändå är så hel som jag är idag. Det är också anledningen till att jag vet att jag kan bygga på och jobba vidare med mig själv, med bara lite hjälp från övningar i böcker.

Jag har som sagt kommit långt redan och det som är kvar är just den här biten med mig själv i en relation. Den har jag ju inte haft möjlighet att jobba på ännu.. :)

men tack ändå för att du bryr dej så mycket om en främling att du är beredd att slå in öppna dörrar! :D
Kram!

Christel sa...

Det låter som ett himla, himla fint nyårslöfte. Att tillåta sig att bli kär, att släppa in någon. Jag blir nästan lite rörd.

Antoinette sa...

Blir du rörd! :) Vad fint. Det kan låta så lätt, men jag är en människa som öppnar sig ganska mycket ganska snabbt,till en viss gräns. Sen är det stängt. jag tror jag behöver öppna lite till..
Kram!