söndag 8 december 2013

ingen ro..

Det går ett tag mellan varven. Det händer saker, det är inte det, jag har bara inte ro att sätta mig och få dem på pränt. Tid har jag nog egentligen, men det är just den där ron, som saknas.
Så vad har jag gjort då?
Jobbat, förstås. Funderat över om jag kan plugga i vår, om jag får det kan jag nog tänka mig att stanna en termin till på jobbet. Jag har varit på konsert också. Lyssnat på vansinnigt glad och underbar musik. Insåg när jag stod i publikhavet med ett fånleende på läpparna att det här, det är bättre än alla lyckopiller i världen. Insåg också att jag är så glad som slipper lyckopillrena numer. More or less. Men jag ska fylla på mer med den här sortens lyckopiller, helt klart. Sen blev jag lite flörtad med av en kompis till mina kompisar. Det betyder absolut ingenting, men det var trevligt att känna sig uppskattad. Jo, så har jag varit en del av en konsert också. Julkonsert, med kvartetten. Vi var "gästartister". Ett alldeles lagom stort sammanhang, mysigt och juligt, med en kör där medelåldern är ca 70. Men de är så gulliga, gubbarna, och de blir så glada när vi kommer dit och är med.
Idag har jag varit trött. Knastrött. Tog mig iallafall iväg på en promenad med M, besökte en liten julmarknad och tog en mugg glögg. Sen blev jag knastrött igen och tackade nej till middag och åkte hem. Jag tror han blev lite paff. Jag är ju inte den som brukar banga att hänga. Men jag kände mig bara trött och trist, inte ens på humör för att umgås med honom.

Och nu då? Två veckor till jul. Det verkar som att jag har nyårsplaner i alla fall, förmodligen nåt med kvartetten. Känns helt ok. Skönt om en kan få slippa nyårsångesten i år. God mat, vin och häng med folk jag tycker om, blir ju strålande.

Inget dejtande, förresten. Om ni undrade. Jag har ingen lust, bara. Funderar på att pausa nätet och bara vila lite. Kanske gå ut, träffa folk. Sådär som jag sagt i ett och ett halvt år... Hursom, jag är helt ok med att bara ta det lugnt med det där nu. Ett tag.

Inga kommentarer: