söndag 1 augusti 2010

Blåbär och djupa samtal

Gott. Väldigt, väldigt gott. Rekommenderas. Helt gratis också, om man bortser från att vi handlade mat för 900 kronor i helgen.

En skön helg har det varit. Blåsigt, men en hel del sol.
Långa samtal.. Min kompis har problem med alkohol, vilket märktes väldigt tydligt i fredags. Jag drack ingenting, har ju min vita månad. Hon drack väl ca 5 starköl och blev pruttfull.

Jag har funderat över hennes alkoholvanor tidigare. Är ju själv inte den som spottar i glaset, men där är det alkohol ofta. Väldigt ofta. Det är inte så lätt att säga till en kompis; "jag tror du dricker för mycket". Samtidigt är det ju det en riktig vän gör. Säger till.
Vi kom in på det ganska smidigt dock, pratade om varför jag har valt att köra vitt nu, att det dels har att göra med att allt umgänge jämt ska handla om alkohol. Ja, och sen därifrån.. Hon berättade att hennes Coach var lite orolig över hennes drickande och då kunde jag säga "ja, det är faktiskt jag med".
Och det blev bra. Bra samtal om varför och hur och allt mellan himmel och jord.
Jag tycker ju om min vän. Vill inte att hon ska tappa bort sig.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jo men det är lite svårt, för det är inte alla som erkänner att dom har problem och då är det man som får skiten. Det blev ju en bra öppning där =)

Anna sa...

Ja det är inte lätt en sån där sak. Även fast det bara är av omtanke så kan det bli så himla fel. Bra att ni gled in på ämnet på ett smidigt sätt då! Tog hon till sig din oro?

Antoinette sa...

Det är svårt. Känsligt. men hon tog till sig det och vi hade flera bra snack. Hoppas det fastnar, bara.