söndag 17 mars 2013

Vin och inget hångel

Mycket vin och inget hångel, det sammanfattar den här helgen ganska bra.
Vin blev det i fredags, två glas i min härliga ensamhet. Den där jag inte kraschade i.
Vin blev det igår. Tre flaskor lyckades vi hälla i oss, M och jag. Lugn hemmakväll, jo tjena. Vi försökte titta på film framåt natten, men slocknade i varsitt soffhörn. Sen kunde jag ju inte gärna köra ut honom, så det där med att inte sova ihop sket sig ju på en gång. Men vi hade inte sex i alla fall. Så uppenbarligen kan vi sova ihop utan att ha sex, om vi har druckit vin tills vi nästan är medvetslösa och sen riktigt fyllesjuka dagen efter. Fast jag har inte varit så dålig, mest seg.

Jo, så skulle ju hånglet komma hit. På förmiddagen fick jag ett sms där han undrade om jag kanske kunde komma förbi honom istället och jag förstod vart det lutade. Mycket riktigt kom det ett nytt mess lite senare att han var tvungen att jobba och inte skulle hinna. Och det kanske är sant, vad vet jag, men helt ärligt.. Jag satsar inte många kronor på den snubben. Det är ganska mycket snack och inte så mycket verkstad, om inte jag kommer hem till honom. Men. Han får hänga med ett litet tag till ändå, för han är väldigt bra på det vi gör..

Annat jag funderar över just nu är varför föräldrar med ganska små barn tror att barnen ska tycka att det är kul att gå på Fotografiska Muséet. Tro mig, det tycker barnen inte att det är. Mörka rum med konstiga bilder och massor av vuxna som trängs. De tycker att det är tråkigt och vill istället springa runt och skrika. Det tycker inte jag är kul, särskilt inte när jag druckit en och en halv flaska vin kvällen innan. Men goda mackor hade de i fiket i alla fall.

7 kommentarer:

Anonym sa...

Låter ju som en bra helg om man tänker på kvantiteten av vin :P. Trist på uteblivet hångel och jobbiga ungar. Tycker föräldrar kan åka på barnaktiviteter ist...barnvakt kan funka, barn behöver inte följa med överallt så de så!

Anna sa...

Jag förstår inte heller varför hela småbarnsfamiljen måste åka och storhandla käk? Vore det inte lättare att den ena föräldern fick åka i lugn och ro? Detta fenomen blir jag lite smått galen på...

Maria sa...

Föräldrar verkar tro att de kan leva på som om de inte var föräldrar. Sätt ungen i en vagn och gör precis som du brukar. Fika och ta upp tio platser, smutsa ner hela golvet, låt ungarna härja som på ett lekland, ta upp plats i affärer, på museum och andra ställen där barn inte varken utvecklas eller stimuleras.

Hade jag varit krönikör hade jag skrivit en lång jävel om detta, för det är inte konstigt att dagens storstadsungar inte sover. Sönderstressade av allt deras föräldrar drar ut dom på. Som dom inte har någon behållning av.

Antoinette sa...

Det är just det där, att man "inte vill att livet ska förändras för att man får barn". Sorry, men det gör det!!! Och jag har all respekt för ensamstående som måste handla med griniga barn efter förskolan, för att man inte har nån som kan ha barnen hemma. Jag har även full respekt för att man vill göra roliga saker med sina barn, som innefattar att röra sig bland andra människor, jag fattar till och med att man ibland vill fika på café med sitt barn för att det kan vara en speciell grej, men TA DÅ ANSVAR för ditt barn! Sen hävdar jag fortfarande att Fotografiska inte är kul nånstans för en 2-åring. Skaffa barnvakt eller gå nånstans där både du och barnet får ut nånting av besöket, det finns faktiskt såna ställen.

Antoinette sa...

Vad underbart uppeldad jag låter :D

Pari sa...

Härligt med vin, synd med uteblivet hångel! Men dock bra att ha en "säker" hångelpartner om det krisar någon gång ;)

Antoinette sa...

Ja, han är nog mest säker om jag åker till honom.. :/ Men som sagt, krisar det ordentligt så.. ;)