tisdag 22 maj 2012

näsan ovanför ytan

Det är inte lätt, det här med livet.
Jag kämpar rätt hårt för att hålla näsan över vattenytan just nu. Att inte dras ner i den där virveln av självförakt, självömkan och svartsyn.
Försöker tänka konstruktivt, använda mig av mina kbt-verktyg. Visst, mina kollegor kanske, till och med troligen, tycker att det är för jävligt att jag blev sjuk just denna vecka när det är mycket att göra. Hade jag haft ett annat jobb, ett jobb där det är ok att rusa på toa en gång i kvarten, hade jag kanske kunnat jobba imorrn. Kanske tvivlar de på hur sjuk jag egentligen är, kanske tycker de att jag är dum och att jag sköter mitt jobb dåligt.
Men.
Då är det så. Väljer de att se det jag inte gör, då är det så. För jag vet att jag är bra också. Helt ärligt ger jag inte allt på det här jobbet, det har jag ju redan skrivit om. Orken, lusten, den finns inte. Och jag vet ju varför, även om jag inte alltid accepterar det. Men det betyder ju inte att jag medvetet sätter folk i klistret, det skulle jag aldrig göra! Jag vet att jag är bra. Jag är lojal, jag är ärlig, jag är kreativ och supportande. Jag är lösningsfokuserad och jag kan arbeta hårt när jag behöver. Jag är bra på att starta upp projekt och jag är väldigt snäll och vill andra väl.

Så är det.

Nu ska jag äta lite, för det har jag glömt idag. Det brukar också påverka måendet. Mat och sömn, får jag inte det så blir jag en spillra..

6 kommentarer:

Anonym sa...

Blir så irri på folk som tror att man är hemma och simulerar att man är sjuk när man är RIKTIGT sjuk!! Krya på dig!

Anna sa...

Nu har du ju magsjuka och ingen vettig människa vill väl att du ska jobba då? Jag vill inte jobba med någon som har magsjuka iaf. Sedan tycker jag att du ska försöka sluta fantisera ihop vad du tror att de tänker om dig. Jag kan också göra det och många gånger har jag blivit motbevisad att allt det hemska jag tänkt inte stämmer på något vis.

Att man är sjuk rår man inte för!
Kram och krya på dig

Anna sa...

En sak till: Förresten så undrar jag vem som har råd att vara hemma och fejka sjukdom? Inte jag iaf, man blir inte direkt rik på det viset.

Antoinette sa...

På det här jobbet är det helt ärligt lite snett, det känns som att det anses som lite bra och lojalt att jobba när man inte mår riktigt bra. Jag har hört kollegor prata beundrande om andra kollegor som jobbar med feber osv.
Ännu en anledning till att jag inte ska vara kvar.

Och rik blir man inte, det stämmer...

Ingen som har ett välbetalt, roligt jobb i bakfickan?

Saga sa...

Du är bäst! Precis som du är.

Beställ boken "Hemligheten" - den är så galet inspirerande och nyttig för "sådana som oss". Vi måste lära oss att skilja på tankar och känslor. De flesta saker vi sätter etiketten känslor på, är bara tankar. Och dom kan vi lära oss att stoppa :)

Jag tycker om dig!

Antoinette sa...

Ja, det är jag!!!

Ska göra det. Har ju M's exemplar här hemma, men han ville ha tillbaka den (and to be honest, han behöver den!), men planen är att köpa en egen.

Jag tycker om dig! :)