söndag 28 december 2014

efter jul, innan nyår

Ännu en jul över.
Det har inte riktigt känts som jul. Dels för att jag åkte bort, dels för att det inte direkt har varit julväder. På juldagen, däremot, kom snön till Riga. Granar fanns det också, minst en på varje torg. Tre julmarknader såg vi också. Och julmusik, förstås. Det roliga var att de spelade lite andra jullåtar i Riga. Inte enbart de självklara, som spelas här hemma (även om de såklart spelades de med), utan även såna man sällan hör, men som jag har med på min "typ jul"-lista. Julmaten struntade vi i, men vi åt gott alla dagarna. Jag kan överhuvudtaget rekommendera Riga. Trevligt, gott, ganska billigt och nära.
Nu är jag hemma. Imorgon jobbar jag. Två dagar, sen är jag ledig i ljuvliga sju dagar.

Jag funderar på att göra nåt slags årsavslut. Om inte annat för att inte året ska blurras ut, tappas bort, blandas ihop. Det känns som att åren går så himla fort nuförtiden. Tänk när vi var barn, när en timme kunde vara en evighet, en vecka en livstid och ett sommarlov oöverskådligt. Nu.. Ett år går på en kvart och snart är jag 40+. Men innan dess ska jag komma i form. Må bra, psykiskt och fysiskt.

Jag fick inte jobbet, förresten. Tänker att det var för det bästa, att det väntar något annat, något bättre. Gör strategier för att klara våren. Träna är en strategi. Göra det jag måste på jobbet, göra det bra, men inte mer. Ambitionen är inte längre att stanna kvar och på något sätt avancera, jag märker på min chef att hon är mer skeptisk mot mig sen sjukskrivningen, ambitionen är att hitta något annat. Bättre, som sagt.

Nyår kvar då. Jag gillar ju inte nyår så mycket. Dels för att det är så uppsjåsat, men också för att en känsla av melankoli allt som oftast kommer över mig under kvällen. Därför tycker jag bättre om att fira lugnt och det ska jag göra i år också. God mat och dryck med några vänner, lite fyrverkerier, bra musik och så är det bra med det. Sen börjar vi om. Igen.

Inga kommentarer: