söndag 9 augusti 2015

Sprang. För att det betyder nåt.

Sprang, som så många andra, klockan 18 idag. För att hedra den unga kvinnan som blev mördad i löparspåret, för att vägra acceptera att vi måste vara rädda och försiktiga, "tänka oss för". Oavsett om du springer i skogen, går på krogen i kort kjol, råkar bli för full eller tar en nattpromenad, så är du inget lovligt byte. Det ska inte vara så.
Så jag sprang, 8 km tror jag det blev, för att visa mig själv och alla andra att det inte är ok. Det var en ganska mäktig känsla, att veta att så många sprang samtidigt, av samma anledning. Nu svämmar facebook över av bilder och statusar. Det är fint.

I övrigt har jag varit på dejt i helgen, som ni kanske kommer ihåg. Det började sisådär, jag tyckte han var rätt dryg först. Vi åkte på en liten roadtrip. Med facit i hand var det kanske inte det smartaste att göra en sen fredag eftermiddag utan mat i magen. Efteråt skulle vi ta en öl. Jag tänkte att jag tar en och drar hem sen, men så övertalade han mig att vi skulle sjunga. En öl, två öl, sång och där nånstans tinade det upp. Han är ok, men vi är vansinnigt olika. Bollen ligger helt uppenbart hos mig (han messade just att han tyckte vi kunde "bara vara ihop, vi måste väl inte dejta"), men jag vet inte riktigt. Måste i alla fall träffa honom igen. Tänker jag.


2 kommentarer:

Iamtheloveliest sa...

Har du aldrig hört frasen du ska aldrig shoppa på tom mage?! Detta gäller även dejting!!

Antoinette sa...

Hahaha! :)