fredag 28 december 2012

Det där 2012

Alltså, vad tror vi om det här året?
Ett överlevnadsår, menar jag. Ett år att ta sig igenom. Så många "första utan", så många nya sätt att förhålla sig. När man dejtar till exempel, eller överhuvudtaget lär känna nya människor. När berättar man?
Och det är svårt att inte ta ansvar för reaktionen, även om jag vet att det absolut inte är något jag kan eller ska ta på mig.

Fast det har varit lite av en nystart också. Jag har påbörjat saker. Byte av jobb och framförallt yrke. Alldeles i slutet på året kom inspirationen, i form av en gammal bekantskap, och det satte igång saker som jag trodde aldrig skulle bli av. Nu kanske de blir det, chansen är i alla fall mycket större. Börjat jobba med min syn på mig själv (igen) på flera olika plan. Övat på relationer, jag är redo att ha en igen, jag känner det. Det var ju bara 8 år sen sist..
Resor, fler än på länge. Det vill jag fortsätta med. Måste bara komma på ett sätt att finansiera dem.

Det är svårt att skriva om året som bra eller dåligt. På ett sätt kommer alla år efter augusti 2011 att vara dåliga år. Men så är det ju inte heller. Det händer ju saker, bra, dåliga, tråkiga, spännande saker hela tiden. Kanske är jag lite mer öppen för de sakerna nu, än vad jag varit innan. Det känns så.

När jag går tillbaka och läser gamla blogginlägg så ser jag hur rädd jag varit. Rädd och avstängd. Så vill jag inte leva längre och det gör jag inte heller, inte alls lika mycket.

Så vad är då nyårslöftet för 2013?
Inget, egentligen.
Mer en önskan om att våga, att utsätta mig, att leva fullt ut och att inte begränsa mig för att jag är rädd.

Och att ha mer sex.

Inga kommentarer: